thumb

Historický úspěch!

13. 2. 2024

Volejbalistky Dukly Liberec slaví premiérový triumf v Chance Českém poháru

Finále Chance Českého poháru 2023/2024 přineslo souboj mezi obhájcem titulu - VK Královo Pole Brno a aktuálně třetím nejlepším týmem v extralize žen – VK Dukla Liberec. Jako outsideři zápasu byly Brňačky, nicméně v prvním setu to byly právě ony, které udávaly tempo hry. Koncovku setu však zvládla lépe Dukla a to byl spouštěcí motor jejich honby za pohárovým triumfem. V následujících setech porazila Brno s velkým bodovým náskokem a tak poprvé v historii klubu mohly liberecké volejbalistky zvednout nad hlavy vítěznou trofej.

VK Dukla Liberec - VK Královo Pole 3:0 (25:23, 25:18, 25:11)

Rozhodčí: Spáčil L., Rychlík D.

Počet diváků: 888

Sestavy (od zóny I):

Liberec: Šulcová, Kvapilová K., Kvapilová N., Herdová, Vyklická, Robins-Hardy, libero Kolářová. Střídaly: Formánková, Dvořáková

Brno: Pelikánová, Kuníková, Körmendyová, Jelínková, Pavlíková, Hrušecká, libero Šmardová. Střídaly: Chlupová, Moudrá, Matějková, Křižanovská

Statistika ZDE

Ohlasy po utkání:

Lucie Kolářová (libero VK Dukla Liberec): „Jsme strašně šťastné, že medaili přivezeme domů do Liberce a já osobně jsem šťastná, že jsem prolomila šňůru s KáPéčkem, protože jsem s nimi prohrála osm finálových zápasů. Je to doma a jdeme to teď oslavit s našimi fanoušky.”

Libor Gálík (trenér VK Dukla Liberec): „Dnešní senzační utkání bylo v prvním setu strašně těžké, nicméně zvládli jsme to, a pak jsme předváděli nejlepší výkon v této sezóně. Zaslouženě si proto odvážíme Česky pohár a jsme za to strašně šťastni.”

Kateřina Pelikánová (kapitánka VK Královo Pole): „Myslím si, že za to stříbro můžeme být určitě rádi. Kdyby někdo před půl rokem řekl, že budeme hrát finále Českého poháru, tak by tomu spoustu lidí nevěřilo. Prohra nás samozřejmě mrzí, ale myslím si, že jsme první i druhý set zvládly Dukle vzdorovat a já ji tímto gratuluji. Hrály jsme v úžasné atmosféře a spousta mladých holek si to užily a doufám, že nás tohle nakopne do dalších zápasů.”

Erik Nezhoda (trenér VK Královo Pole): „Já gratuluji do Liberce k dnešnímu vítězství. Předvedli opravdu skvělý výkon hodný finále a zvítězit si jednoznačně zasloužili. Myslím si, že bychom těžko hledali činnost, ve které jsme byli my silnější, na druhou stranu jsme všichni pyšní na to, co jsme tady zvládli a že jsme se vůbec do Final Four dostali.”