thumb

13 nových posil do extraligových týmů!

10. 6. 2023

Volejbalová Dukla Liberec hlásí před novou sezonou řadu změn

Celkem třináct nových jmen se objeví v příští extraligové sezoně ve volejbalových týmech liberecké Dukly. Zatímco kádry se výrazně proměnily, trenéři zůstali: muže dál povede Martin Démar, u žen setrvává Libor Gálík.

ZŮSTÁVÁ. Pro volejbalisty Dukly Liberec je velmi důležité, že v týmu bude i v příští sezoně působit velezkušený nahrávač Lukáš Ticháček (na snímku vpředu), režisér hry, kapitán a klíčová opora mužstva. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Volejbalové celky Dukly Liberec měly minulou sezonu po základní části výtečně rozehranou. Muži skončili druzí a triumfovali v Českém poháru, ženy dlouhodobou část potřetí v řadě ovládly.

Ovšem ani jeden z celků se v play off vytouženého extraligového finále nedočkal. Liberečtí volejbalisté nakonec obsadili nepopulární čtvrtou příčku, hráčky Dukly dosáhly podruhé za sebou na bronz

„Konec sezony byl hořký. Měli jsme dvě semifinále a opravdu jsme strašně věřili, že budeme mít v Liberci dvě finále. A zklamání, že to nevyšlo, bylo obrovské. Na druhou stranu musíme uznat, že konkurence byla v minulé sezoně velmi kvalitní a pohárového triumfu mužů i bronzu žen si velmi ceníme,“ řekl Pavel Šimoníček, ředitel VK Dukla Liberec.

Do nové sezony vkročí oba týmy razantně obměněné, šéf klubu už odtajnil posily i odcházejí hráče i hráčky. „Věřím tomu, že obě družstva jsme opět o něco posílili, takže se snad extraligového finále v příští sezoně konečně dočkáme,“ přeje si Šimoníček. „Týmy jsme okysličili zajímavými zahraničními jmény a také našimi hráči a hráčkami z dorostu a byli bychom rádi, aby tento mix fungoval,“ uvedl ředitel.

Volejbalistky liberecké Dukly odstartují přípravu na začátku srpna, muži o dva týdny později.

Kádry VK Dukla Liberec pro příští sezonu

Muži

Nahrávači: Ticháček, Bryknar. Univerzálové: Johansen (Arg.), Jemeljanovs (Lot.). Smečaři: Demar, Nivaldo (Kuba), Suda, Červa. Blokaři: Urueňa (Peru), Trojanowicz, Staněk, Svoboda. Libera: Maar (Est.), Pavlíček.

PŘIŠLI: Johansen, Suda, Červa, Urueňa, Trojanowicz, Svoboda. ODEŠLI: Gavenda, Lux, Hendrich, Krajčovič, Nikačevič, Veselý.

Ženy

Nahrávačky: Robins-Hardyová (USA), Pragerová. Univerzálky: N. Kvapilová, Fixová. Smečařky: Frankevyčová (Ukr.), Šulcová, Dvořáková, Herdová (Sloven.). Blokařky: Mellová (Braz.), Vyklická, K. Kvapilová, Javůrková. Libera: Kolářová, Demarová-Stavinohová.

PŘIŠLY: Robins-Hardyová, Pragerová, Herdová, Mellová, Vyklická, K. Kvapilová, Demarová-Stavinohová. ODEŠLY: Lyklemaová, Deislová, Kojdová, Kohoutová, Blažková, Nečasová, Bartošová.

Autor: 

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/volejbal/volejbal-dukla-liberec-zmeny-pred-sezonou.A230610_100900_volejbal_hlt