thumb

Kadetky mají bronz!

2. 5. 2022

>>> FOTOGALERIE <<<

FINÁLE EXTRALIGY KADETEK V LIBERCI

Sobota započala utkáním o 5. místo. Přesně dvouhodinové utkání mezi BVC Chodov a TJ Ostravou skončilo vítězně pro Chodov, který Ostravu přehrál 3-2 (20, -22, -27, 18, 13). Po dvaceti bodech získaly hráčky Chodova Kateřina Zapfová a Ema Bulíčková, po devatenácti bodech
pak ostravská Nela Jasečková a Barbora Klánová z vítězného týmu.

Následovalo první semifinále mezi domácí Duklou a Olympem Praha. Úvod utkání se lépe vydařil Olympu, který nakonec Duklu porazil
3-1 (16, 22, -18, 22). Nejvíce bodující hráčky Prahy: Barbora Filipová (19), Antonie Kelnárová (18). Za Liberec Josefína Smolková (25) a Viktorie Dvořáková (11).

O postup do finále se také ucházela družstva KP Brno a S V B C. Téměř dvě hodiny se oba týmy snažily dostat do boje o zlatou medaili. Nakonec zvítězilo Brno, které se v neděli utká s Olympem o zlato, S V B C pak o bronz s domácí Duklou. Brno přehrálo S V B C poměrem 3-2 (-21, 14, 11, -19, 12). Nejvíce bodující háčky KP Brno: Marie Rožnovjaková (22) a Zuzana Kamasová (14). Za S V B C s nejvíce body sestry Kateřina Pavelková (23) a Anna Pavelková (17).

V neděli čekal na kadetky boj o medaile. V 10:00 započala bitva o bronz mezi domácí Duklou Liberec
a S V B C. Utkání trvalo něco málo přes hodinu se šťastným koncem pro Liberec, který vyhrál ve třech setech. Výsledek: 3-0 (21, 16, 14). Nejvíce bodující hračkou Liberce se opět stala Josefína Smolková (16), za S V B C pak Tereza Novotná (12).

 

 

O titul mistra ČR v Extralize kadetek se ucházelo KP Brno a PVK Olymp Praha. Úvod utkání vyšel lépe Brnu, 5který vyhrál první set poměrem 25-12. PVK Olymp však sebral síly a dokázal vyhrát boj o titul poměrem
1-3 a radoval se tak s extraligového titulu Mistra ČR v kadetkách. Výsledek: KP Brno – PVK Olymp Praha 1-3 (12, -21, -19, -20). Nejvíce bodující hráčky: za PVK Olymp Barbora Filipová (18) a Barbora Bohuslavová (13). Za KP Brno nejvíce bodující Zuzana Kamasová (12).

Krátce po dohrání finálového utkání došlo také na předávání medailí a vyhlášení nejlepších hráček:

Rozhodčí finálového utkání si odnáší medaili a nově i plaketu „Rozhodčí finále EX-KKY“.

Plaketu „Pořadatel“ přebrala za VK Dukla Liberec Adriana Micáková a Jiří Vojík si odnes plaketu „Trenér vítězného týmu EX-KKY“.

Nejlepší nahrávačka: Fedora Jakuškina (VK Dukla Liberec)
Nejlepší smečařka: Zuzana Kamasová (KP Brno)
Nejlepší blokařka: Monika Brancuská (PVK Olymp Praha)
Nejlépe přihrávající hráčka: Antonie Kelnárová (PVK Olymp Praha)
Nejlépe podávající hráčka: Kateřina Pavelková  (SVBC)
Nejužitečnější hráčka: Josefína Smolková (VK Dukla Liberec)
Osobnost Turnaje: Kateřina Pelikánová (KP Brno)

Konečné umístění nejlepší šestky:

6. místo               TJ Ostrava

5. místo               BVC Chodov

4. místo               S V B C

3. místo               VK Dukla Liberec

2. místo               KP Brno (SG Ludvíka Daňka)

1. místo               PVK Olymp Praha