thumb

Tým žen je kompletní!

19. 7. 2021

Záhy po oslavách bylo jisté, že ze „zlatého“ celku zpod Ještědu zmizí čtyři opory, z toho tři české reprezentantky. Odešly blokařka Veronika Trnková (italský Roma Volley Club), smečařka Eva Svobodová (švýcarský VC Kanti Schaffhausen) i nahrávačka Simona Bajuszová (VK Prostějov). Angažmá navíc skončilo ruské smečařce Angelině Jemelinové. 

„Tyto odchody nás samozřejmě mrzí, protože šlo o tři české reprezentantky, ale dalo se čekat, že po úspěšné mistrovské sezoně některé opory odejdou. A třeba u Verči Trnkové bylo dané, že víc než rok u nás nezůstane,“ podotkl Libor Gálík, trenér žen Dukly Liberec, českých volejbalových šampionek. 

Trnková znovu míří za hranice, volejbal bude hrát za nováčka italské ligy

„Na druhou stranu sezona se nám hodně povedla, takže si myslím, že se k nám do Dukly tyto holky třeba jednou ještě vrátí,“ míní Gálík. 

Libereckému vedení se ale podařilo ulovit adekvátní náhrady stylem post za post, a to současné, bývalé a zřejmě i budoucí členky českého národního týmu: novými volejbalistkami Dukly jsou někdejší nahrávačka reprezentace, Prostějova či Olomouce, zkušená Šárka Kubínová, jež se vrací po mateřské dovolené, smečařky Petra Kojdová, která naposledy hrála v UTE Budapešť, a Lucie Nová z Olomouce. A do Liberce se z Ostravy vrací nadějná blokařka Michaela Nečasová, hráčka národního týmu do 23 let. 

„S posilami jsme naprosto spokojení, všechny jsme si vybrali a chtěli jsme je mít v týmu. Jsou to jedny z nejlepších hráček v Česku na svých postech,“ pochvaluje si Libor Gálík, jemuž z loňského mistrovského kádru zůstaly nahrávačka Ovečková, univerzálka Kvapilová, smečařka Šotkovská, Šulcová, blokařky Kohoutová, Bartošová a libera Dostálová s Kolářovou, do týmu přibude ještě talentovaná blokařka Blažková. 

Volejbalistky Dukly odstartují přípravu na novou sezonu 2. srpna kondičním soustředěním v Harrachově, extraligu začnou 25. září. Premiérově se následně zúčastní prestižní Ligy mistryň a díky vysokému českému koeficientu naskočí bez předkol rovnou do základní skupiny. 

Los je na programu na konci září, soutěž začne v závěru listopadu a pro liberecký klub je potěšující zprávou, že domácí duely bude možné odehrát v domovské hale Dukly v Jeronýmově ulici.

Autor: 

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/volejbal/zeny-dukla-liberec-zmeny-v-kadru.A210714_080737_volejbal_itit