thumb

Kapitánská páska je pro mě výzva...

2. 10. 2019

Kapitánská páska je pro mě výzva, možná budu tak trochu suplovat maminku, usmívá se nad novou pozicí Jan Štokr

Do severočeského krajského města přišel roku 2016, předtím tento volejbalový univerzál hájil barvy italského Trenta a zkušenosti má také z Jižní Korey či dalekého Ruska. Po tříletém působení byl nově hráči zvolen jako jejich kapitán.

Přípravu na novou sezonu si tento dvoumetrový hráč pochvaluje. Na úvodní soustředění do čtyřicetikilometrového Harrachova se vydal společně se svými spoluhráči na kole, tam všichni nabírali objemy a fyzickou zdatnost. Poté se tým přesunul do Špindlerova Mlýna. „Kondiční příprava v Harrachově a ve Špindlerově Mlýně byla perfektní. Hodně jsme pracovali na fyzičce. Myslím si, že nyní bychom se již měli plně soustředit na techniku a sehrávat se. Fyzicky jsme na tom všichni dobře, dokonce nás to i bavilo, nikdo proti ničemu neprotestoval. Spoluhráč Aleš Holubec zaslouží velké uznání za to, jak vše i zábavnou formou připravil. Nyní již bude důležitá souhra.“

První zápas v barvách Dukly zahájí na domácí palubovce v sobotu 5. října od 18:00. Jak sám tento šestatřicetiletý matador připouští, úvodní zápasy budou pro všechny první malou zkouškou. „Myslím si, že začátek soutěže bude rozpačitý. Jak od nás, tak i od ostatních týmů.  Bude to taková oťukávaná, určitě bych nechtěl dopustit, aby to dopadlo jako loni, kdy jsme prohráli s Prahou, Brnem a doma i Karlovarskem.“ První říjnový víkend zavítá do Liberce tým z Ústí nad Labem. Nejen dobrá parta, ale hlavně zodpovědnost každého hráče hraje klíčovou roli v každém utkání, domnívá se Štokr.

Po odchodu Aleše Správky nově přebírá roli kapitána týmu, kdy v polovině léta získal od svých spoluhráčů sedm hlasů z celkových třinácti. Kapitánská páska však není pro zkušeného volejbalistu novinkou. Sám vzpomíná, že tuto příležitost dostal už jako dvacetiletý, když působil u juniorského národního týmu. Nyní ale přiznává, že vše bude pro něj nové. „Kapitánská role je pro mě novou výzvou. Zde se ale jedná spíš o takovou lepší službu, abych usměrnil ty ostatní, prostě jim budu tak trošku suplovat maminku,“ dodává s humorem liberecká volejbalová opora.

 

Autorka: Marika Tomšová