thumb

Příliš silný sok. Liberec ve volejbalové Lize mistrů prohrál i potřetí (idnes.cz)

3. 12. 2015

Domácí volejbalové mistry přišly do hokejové arény povzbudit opět tři tisícovky diváků, které se těšily i na sestavu italského týmu, jehož hráči posbírali 30 medailí z mistrovství světa, Evropy či olympijských her. Byť lídr hostů smečař Juantorena do hry nezasáhl, Civitanova si po hodině a půl došla pro další tři body a suverénně vede skupinu E.

Liberecký celek šance v koncovce druhé sady hodně mrzela. „Bohužel se nám to nepodařilo dohrát. Právě v dohrávání bodových situací byl po celý zápas největší rozdíl,“ řekl liberecký kouč Michal Nekola České televizi. „Měli jsme bodovku nahranou, ale takový soupeř to nepromíjí,“ doplnil.

Po porážce s polským Belchatówem Dukla prohrála i druhý domácí zápas v LM ve třech setech, dílčí úspěch zaznamenala v belgickém Roeselare po prohře 1:3. Odvety zahájí na půdě italských mistrů ve městě Civitanova Marche 16. prosince. Poslední domácí duel sehraje s Roeselare o měsíc později.

„Náš výkon ve skupině jde nahoru. Když jsme je (Civitanovu) dostali pod tlak, byli úspěšnější ve vysokých balónech,“ řekl Nekola Radiožurnálu. „V Itálii to bude hodně těžké, ale kluci se rvali a bojují o každý balon. Chceme uhrát minimálně jedno vítězství, nejschůdnější to bude proti Roeselare v domácím prostředí,“ doplnil.

Volejbalová Liga mistrů - 3. kolo

Skupina E:

Dukla Liberec - Lube Civitanova 0:3 (-18, -24, -15)
Rozhodčí:
Stanisic (Švýc.), Kurtiss (Lot.). Čas: 74 min. Diváci: 2 950.

Sestava a body Liberce: Janouch 1, Správka 9, Leikep 8, Patucha 10, T. Kriško 10, Staněk 4, libero Kopáček - Zajíček, Galabov. Trenér: Nekola.

Nejvíce bodů Civitanovy: Podraščanin 17, Čebulj 13, Stankovič 12, Fei a Parodi po 10.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore