thumb

Volejbalový Liberec našel novou zlatou generaci. Po dvanácti letech (idnes.cz)

27. 4. 2015

„Jsem hrozně rád a šťastný, všichni tady v Liberci nám to hrozně přáli. Ta smůla, která nás provázela, už musela padnout, atmosféra byla neskutečná. Konečně už mi novináři nebudou klást otázky, kdy už ten titul uděláme,“ říkal Pavel Šimoníček, šéf teď už mistrovské Dukly Liberec.

Severočeši ovládli základní část, v níž padli jen jednou, a také ve finále proti Jihočechům kralovali. Kromě jedné porážky v tie-breaku zvítězili ve všech čtyřech zápasech jednoznačně 3:0 na sety. „Liberec byl letos prostě lepší. V celé sérii byla vidět bojovnost na obou stranách, ale ve prospěch soupeře rozhodla hlavně větší agresivita na servisu a v útoku,“ popsal Jan Svoboda, kouč Českých Budějovic.

„Čtyři porážky nula tři vypadají možná jednoznačně, ale nemá to až takový význam, protože se počítá vždycky bod za výhru. Liberci oproti loňsku pomohly nejvíc letní posily Kriško na smeči a diagonální hráč Patucha. Ti podle mě tu finálovou sérii rozhodli.“

Volejbalisté Dukly prohráli od posledního zlatého roku 2003 šest finálových bitev, ale letos už na titul dosáhli. Vedl je kapitán a smečař Aleš Správka. „Myslím, že v letošním play-off jsme dominovali proti všem mančaftům a bylo na nás vidět, že to zlato už fakt hrozně moc chceme. Jsem moc rád, že jsme dokázali to, že ten titul do Liberce opravdu patří,“ uvedl Správka.