thumb

Volejbalisté Liberce jsou prvními semifinalisty, další série pokračují (idnes.cz)

25. 3. 2015

Čtvrtfinálové série mohli ukončit také obhájci titulu z Českých Budějovic a Zlín, ale žádný z obou favoritů neuspěl. Jihočeši padli po obrovské bitvě v Příbrami, zlínský tým prohrál v Benátkách nad Jizerou 1:3.

Vedení 3:1 na zápasy získalo také Karlovarsko, které na poslední chvíli odvrátilo druhou prohru v řadě v Praze s týmem ČZU a zvítězilo v pěti setech.

Liberec ukončil sérii jako první, i když to v Odolene Vodě znovu neměl snadné. „Vítězství jsme i dnes vydřeli. Pokud šel soupeři servis, byli jsme v minusu. Naštěstí nejen v této herní činnosti domácí neudrželi kvalitu, což nám pomohlo,“ řekl kouč Severočechů Michal Nekola.

Další ze tří pětisetových bitev se odehrála v Příbrami. Domácí nechtěli připustit konec sezony a nakonec bez polského univerzála Josefackého, jenž dostal v polovině čtvrtého setu (16:17) červenou kartu, vyhráli „nekonečnou“ sadu 40:38 a rozhodující pátou 15:13.

„Dneska jsme to ubojovali, třeba se ta série ještě zlomí. Nevzdáváme to, v Budějovicích jsme měli k vítězství blízko, tak budeme dál bojovat. Vlastní nedisciplinovaností jsme se připravili o univerzála, ale hráči, kteří nastoupili, dokázali, že můžou hrát,“ řekl kouč René Dvořák.

Jihostroj byl blízko postupu, ale v bouřlivé atmosféře nakonec neslavil. „Našimi chybami pomáháme Příbrami k dobrému výkonu. V každém setu prohráváme, pak to dotáhneme a zase vyrobíme hrůzostrašnou chybu. Kazíme servisy, musíme se na domácí zápas soustředit, nebude to vůbec jednoduché,“ řekl nahrávač Petr Zapletal.

Série budou pokračovat v Českých Budějovicích, v Karlových Varech a ve Zlíně ve čtvrtek.