thumb

Liberecký trenér Nekola: Porážka v poháru je nepochopitelná (idnes.cz)

1. 3. 2015

„Změna výkonu a porážka oproti povedenému semifinále s Karlovarskem je pro mě nepříjemná a nepochopitelná a zaskočilo nás to všechny. Zatím nejsem schopen to vyhodnotit,“ konstatoval zklamaně liberecký kouč Michal Nekola.

Čemu přičítáte nečekanou porážku v pohárovém finále?
Celý zápas jsme se potýkali se servisem, nemohli jsme se do něho trefit. Buď jsme kazili, nebo nebyl tak účinný. Soupeř to měl pak díky dobré přihrávce v útoku mnohem jednodušší. Druhý závažný problém byl, že jsme nedohrávali bodové míče, kterých jsme měli dostatek. Prostě to, co se nám po celou sezonu dařilo, že nám ve finále s Ostravou nepovedlo. To nás sráželo, naopak důraznější hráče Ostravy zvedalo a zápas se jim vydařil.

To by se ale při srovnání kvality kádrů a dosavadních výkonů v sezoně stávat nemělo, je to tak?
Samozřejmě je pro nás ta porážka nepříjemná, věřil jsem, že předvedeme lepší výkon. Zvlášť po semifinále proti Karlovarsku, ve kterém jsme hráli výborně. Ostravě prostě ten zápas extrémně vyšel. Hrála bojovně, koncentrovaně, kdyby to aspoň zčásti předváděla celou sezonu, nemůže být v tabulce extraligy devátá.

Nabízí se paralela s loňskou sezonou, kdy jste stejně suverénně vládli extralize, pohár jste vyhráli, ale přišlo finále s Budějovicemi a vítězná euforie byla pryč...
Je to samozřejmě důrazné varování před play-off a pádný důvod připravit se na něj ještě líp, aby se nám něco podobného letos už podruhé nestalo. Žádná jiná soutěž než extraliga už před námi není. Prohru v poháru za hlavu určitě nehodíme, naopak si to s hráči musíme pořádně rozebrat a zvládnout poslední čtyři zápasy v základní části extraligy.