thumb

Výhra číslo sedmnáct. Volejbalisty Liberce nepokořilo ani Karlovarsko (idnes.cz)

19. 2. 2015

Liberečtí ztratili v sezoně teprve druhý bod a i ten první jim v listopadu sebraly Vary. Tehdy se časově natáhl parádní souboj ještě víc, všechny sety byly naprosto vyrovnané a Dukla zvítězila v tie-breaku 17:15.

Tentokrát byly sady v rovněž nadprůměrně kvalitním duelu z obou stran jednoznačnější a Severočeši vyhráli po vývoji 22:25, 25:21, 25:14, 18:25 a 15:10. Na obou stranách kralovali zahraniční univerzálové: domácí Polák Patucha nasbíral 24 bodů, hostující Slovinec Mihajlovič byl úspěšný v 18 případech.

„V těch vyhraných setech jsme výborně útočili, přidali i dobrou obranu a byli jsme v nich lepší. V první a čtvrté sadě jsme ale Varům pomohli k třetině až půlce bodů sami nevynucenými chybami na smeči a na servisu soupeř se chytil a hrál v nich dobře,“ popsal Michal Nekola, kouč Dukly.

„Jsem rád, že jsme pak tie-break od stavu devět devět zvládli a bodově odskočili kvalitní obranou. Bod jsme sice ztratili, ale dva jsou do tabulky dobré, držíme náskok. Celkově to pro nás bylo pozitivní, víc takových zápasů.“

Na čele extraligové tabulky se Liberečtí nadále drží v trháku. Druhé České Budějovice se jim dívají na záda s výrazným sedmibodovým odstupem, třetí Vary ztrácejí už bodů deset, přičemž Dukla má ještě zápas v Odolena Vodě k dobru.

„Pokud jsme donutili Liberec hrát přes kůly, byli jsme úspěšní. V tie-breaku jsme ale nevyřešili tři situace v koncovce,“ litoval kouč hostů Petr Brom.

Volejbalisté Dukly načali pondělním utkáním těžkou sérii. V sobotu nastoupí ve šlágru extraligy na palubovce Jihočechů, v úterý je v Plzni čeká v semifinále Final Four Českého poháru opět Karlovarsko.