thumb

Volejbalisté Liberce vydřeli v Ústí první set až v koncovce, pak vládli (idnes.cz)

9. 12. 2014

Devět zápasů, devět výher. Liberečtí volejbalisté potvrdili suverénní vítěznou šňůru i v Ústí nad Labem. Hráči Dukly se sice v ústecké hale rozjížděli pomaleji a úvodní set získali až po vyrovnaném boji nejtěsnějším poměrem 26:24. Zbytku zápasu už ale svěřenci trenéra Michala Nekoly vládli zcela jasně a domácím povolili pouze 12 a 18 uhraných bodů.

„I ten první set jsme měli vlastně pod kontrolou, akorát v závěru jsme dostali dvě esa, nepřihráli jsme si to a spíš jsme to zdramatizovali sami a zbytek utkání už byl zcela v naší režii a naprosto zaslouženě jsme vyhráli tři nula,“ konstatoval liberecký kouč Michal Nekola.

Jeho svěřenci tak zvládli přechod z Challenge Cupu, ve kterém na Kypru položili vítězstvím 3:1 nad Omonií Nikósie základ k postupu do další fáze třetího nejvýznamnějšího evropského poháru.

„Měli jsme teď nabitý program, tak jsme zápas v Ústí využili k tomu, aby zase dostali šanci hráči, kteří nebyli od začátku sezony až tak vytížení a jsem rád, že se jim to povedlo. Využili jsme i toho, že domácí Ústí se nenacházelo v úplně ideální konstelaci, takže spolehlivý výkon nám stačil na tři body. Jsme samozřejmě spokojení, ale do Vánoc nás čekají ještě čtyři náročná utkání včetně domácí odvety evropského poháru a doufám, že je všechny zvládneme. Hlavně mě těší, že máme vyrovnaný kádr a všichni mohou kdykoliv naskočit do zápasu,“ pochvaloval si Michal Nekola.

„Škoda toho prvního setu, kdy jsme Liberec dotáhli v koncovce a sahali jsme po překvapení, ale nezvládli jsme situaci na servisu a soupeř to dohrál k vítězství. Pak už chytil šanci. Dokud jsme v dalších setech, hlavně v tom třetím, ztrátovali, tak jsme s Duklou mohli hrát, ale jak nás dostala na servisu, tak přišel problém,“ popsal Jan Malina, trenér Ústí nad Labem.

„Oproti prvnímu setu už se pak projevila kvalita Liberce a my máme navíc spoustu problémů, hodně zraněných hráčů i odchody z týmu a proti momentálně nejlepšímu celku extraligy se to naplno projevilo,“ uznal domácí univerzál Martin Vodvárka, který v Ústí hostuje právě z liberecké Dukly. „Dukla nás tlačila servisem, nás trápí příjem i obrana na síti. V podstatě ale prakticky všechno.“