thumb

Liberec prošel domácím turnajem bez porážky a míří do Polska (idnes.cz)

24. 9. 2014

„Turnaj měl díky účasti kvalitních týmů velice dobrou volejbalovou úroveň a byla to velice užitečná konfrontace. Dali jsme příležitost všem hráčům kádru a spokojený jsem byl nejen s výsledky, ale hlavně s přístupem a nasazením,“ řekl Michal Nekola, trenér Dukly. „Samozřejmě potřebujeme měsíc před startem extraligy ještě spoustu věcí doladit, ale vypadá to, že jsme na dobré cestě.“

V libereckém dresu se rovnoměrně protočili nahrávači Janouch a Fučík, smečaři Kriško, Správka, Galabov a Ducháč, blokaři Leikep, Staněk a Zajíček, univerzál Vencovský a libero Kopáček.

Z kádru pro nadcházející sezonu chyběl jen polský univerzál Patucha, letní velká posila a jedna z očekávaných opor týmu.

„Trápil ho natržený sval. Po léčbě se vrátil z Polska a prý by už měl během týdne trénovat. My ale každopádně chceme ještě provést důkladné vyšetření, abychom nic nezanedbali a jeho návrat do tréninku zbytečně neuspěchali,“ naznačil Nekola. „Raději mu dáme ještě klid a rehabilitaci, protože chceme mít absolutní jistotu, aby se mu něco nestalo a aby byl fit na začátek sezony.“

Druhá velká letní posila Dukly, slovenský smečař a reprezentant Kriško, je naopak v plném zápřahu. „Zatím se jeví velice dobře, jak v kolektivu, tak pracovitostí a kvalitou. Myslím, že nám na smeči hodně pomůže a nahradí Hýského, se kterým mají stejné parametry,“ popsal Michal Nekola.

Pozítří vyrazí liberečtí volejbalisté do Polska, kde je od pátku do neděle čeká další herní prověrka se špičkovou konkurencí. Jejich soupeři budou účastník nejvyšší tamní soutěže Czarni Radom, německý Berlín hrající  Ligu mistrů a elitní rakouský tým Aich-Dob.