thumb

Liberec vyhrál posedmé v řadě. Odpor Brna zlomil drtivým servisem

17. 12. 2013

Severočeši odehráli ve čtvrtek večer doma těžké utkání Poháru CEV s hvězdným ruským týmem Nižnij Novgorod, v sobotu se pak v brněnské hale rozjížděli pomaleji a prohráli první set.

"Nebylo to ani tak únavou, ale spíš tím, že utkání začalo až o tři čtvrtě hodiny později, protože domácí si nezodpovědně naplánovali utkání své rezervy v první lize až od čtyř a my měli hrát od šesti. To se dalo stihnout, jen kdyby to bylo hladce tři nula, ale zápas se hrál do tie-breaku. Takže jsme v Brně čekali po dlouhé cestě přes dvě hodiny, abychom se mohli aspoň začít rozcvičovat," zlobil se Michal Nekola, kouč Dukly. "V prvním setu byli domácí lepší, my jsme měli problémy s přihrávkou. Neměli jsme moc šancí průběh zvrátit."

Vše se změnilo od druhé sady, kterou začali Liberečtí po parádních servisech Hadravy raketovým vedením 7:0 a od té chvíle už měli zápas pevně v moci. "Výrazně jsme se zvedli na servisu, který byl naší hlavní a nejlepší zbraní. Brnu jsme celkem nasázeli dvanáct es a soustavně jsme ho drželi pod tlakem," popsal Nekola. "Jsem moc rád, že jsme získali další tři body do tabulky, protože v Brně se nehraje dobře a v minulé sezoně jsme tam prohráli."

V roce 2013 už čeká volejbalisty Dukly Liberec pouze jedno soutěžní utkání. V něm nastoupí tuto sobotu od 18.00 v domácím prostředí a soupeřem bude desátá Odolena Voda.