thumb

Volejbalisté Liberce smetli Tallinn i doma a příště narazí na Rusy (idnes.cz)

31. 10. 2013

Liberečtí kralovali po celý zápas, hosté prohráli jednotlivé sety rozdílem devíti, pěti a sedmi bodů.

"Výrazně jsme dominovali na servisu a díky tomu jsme si pak pomohli v obraně, měli jsme výborné bloky. Oba zápasy jsme zaslouženě vyhráli," konstatoval Michal Nekola, liberecký trenér. "Mám velkou radost z návratu blokaře Beera, který celou minulou sezonu nemohl kvůli zranění hrát. Naskočil do zápasu a hned se mu v obraně dařilo. Očekávání na nahrávce splnil také Janouch."

Dukla tak estonskému protivníkovi oplatila dvě prohry a vyřazení v úvodním kole téhož evropského poháru ze sezony 2009/10. V dalším kole druhého nejvýznamnějšího evropského Poháru CEV však v prosinci čeká na český bronzový tým uplynulé sezony o několik tříd obtížnější protivník Gubernija Nižnij Novgorod. Ruský klub vyřadil v 1. kole rumunský celek Zalau po vítězstvích 3:0 a 3:1.

"Novgorod je pro nás obrovská výzva. Po italské Piacenze, se kterou jsme hráli v minulé sezoně v semifinále Challenge Cupu, uvidí Liberec další výborný evropský tým," uvedl Nekola.

Volejbalisty Liberce čeká v sobotu v extralize prestižní duel. Ve 3. kole se představí v Ostravě, která je v minulé sezoně vyřadila v semifinále play-off a pak oslavila mistrovský titul.

Odvetný zápas 1. kola Poháru CEV volejbalistů:

Dukla Liberec - Selver Tallinn 3:0 (16, 20, 18)
Rozhodčí: Evers (Belg.), Brandstätter (Rak.). Čas: 67 min. První zápas 3:0, postoupil Liberec.