thumb

Tak a je to tady!!!

6. 8. 2013

Toto období urputné dřiny se trenér Michal Nekola rozhodl po předchozích letech (kdy vše dělal sám) klukům trošku zpestřit, a tak se domluvil na spolupráci s vynikající kondiční trenérkou Alenou Dymlovou.

Po týdnu stráveném v Liberci, kdy budeme využívat posilovnu a atletickou dráhu na městském stadionu se přesuneme jako vždy na kole do 50 km vzdáleného Harrachova, kde bude naše útočiště po dobu 14 dní.

Samozřejmě, že vám z harrachovské "dače" přineseme zajímavosti, co se děje a jak to vypadá v družstvu.

No a teď by bylo vhodné přiblížit, co se stalo v období, kdy hráči odpočívají a management shání jak nové hráče, tak finanční prostředky na novou sezonu, aby byla ještě úspěšnější než ta předchozí (takže pořád dokola....).

Začneme nejdůležitějším. Trenér Michal Nekola se rozhodl prodloužit smlouvu o další rok s tím, že pomýšlí na nejvyšší pozice, což ani v Dukle jinak nejde. Naopak z kádru odešli Matyáš Démar, který se vrací do mateřského oddílu ČZU Praha; do Kanady odcestoval reprezentant javorového listu Adam Kaminski, který byl v Dukle jen na půlroční výpomoc; na odchodu je také druhé libero Daniel Steffan, který s největší pravděpodobností posílí skoro naše béčko, a to VK Benátky nad Jizerou; poslední player, který ale odchází na hostování je náš odchovanec Martin Vodvárka, a to do Ústí nad Labem.

A už se dostáváme na příchody. Ke zkušenému Pavlu Řezníčkovi přichází nadějný reprezentační nahrávač Jakub Janouch ze Zlína, předtím Opava, od kterého si hodně slibujeme, řekl ředitel Pavel Šimoníček.

Další posilou, a to na blok, je Libor Leikep z Příbrami, který se těší na nové spoluhráče, Evropské poháry a hlavně na svou přítelkyni Liberečandu, což byl hlavní impuls k libereckému angažmá.

Po dvou letech strávených ve Francii a Benátkách nad Jizerou se navrací náš odchovanec a otec v očekávání (možná už čerstvý tatínek) Jakub Vencovský.

A velká radost po roce se po zranění vrací do volejbalového kolotoče Marek Beer, tak mu všichni přejeme fazonu, jakou měl před zraněním.

Jinak se družstvo podařilo udržet pohromadě, i když kolem něj brousili manažeři z celé Evropy, a to hlavně kolem přihrávajících smečařů.

Soupiska:

Smečaři:

reprezentant - Tomáš Hýský, Aleš Správka, Ryan Burrow

Univerzálové:

Jan Hadrava, Jakub Vencovský

Libero:

reprezentant - Václav Kopáček

Blokaři:

reprezentant - Adam Zajíček, kapitán - Lubomír Staněk, Libor Leikep, Marek Beer

A o nahrávačích jsme už psali, ale pro úplnost:

reprezentant - Jakub Janouch a matador Pavel Řezníček

 

Za VK Dukla Liberec

Jeff