thumb

Liberečtí volejbalisté zvládli i třetí čtvrtfinálový krok s Benátkami (idnes.cz)

25. 3. 2013

Nedělní výhra však nebyla pro liberecké vítěze základní části nejvyšší soutěže tak hladká, jako ta předchozí. Domácí uhráli 66 bodů, zatímco v Liberci ve druhém zápase série pouhých 47.

"Tentokrát to nebylo úplně ideální, samozřejmě to pořád z naší strany není ta pravá forma, kterou bychom si asi všichni představovali, ale utkání jsme zvládli bez ztráty setu, což je důležité a počítá se to," konstatoval Michal Nekola, liberecký trenér. "Bylo to spíš takové utkání o chybách z obou stran. My jsme nebyli příliš úspěšní na servisu a pak se nám o něco hůř bránilo."

První a třetí set zvládli Liberečtí bez větších komplikací, nejdramatičtější byla druhá sada. Hosté v ní vedli už 8:4, ale zbytečnými chybami nabrali rázem dvoubodové manko, které si domácí drželi až do koncovky.

"Dotáhli jsme je až okolo 22 bodů a pak jsme ten závěr uhráli my," popsal liberecký kouč.

Volejbalisté Dukly chtějí ukončit čtvrtfinálovou extraligovou sérii v Benátkách už dnes. "Věřím, že to dotáhneme do úspěšného konce hned ve čtyřech zápasech, abychom měli deset dní na kvalitní přípravu na semifinálové boje," přeje si trenér liberecké Dukly Michal Nekola.