thumb

Volejbalisté Liberce přece jen vyhráli základní část extraligy (idnes.cz)

19. 3. 2013

Liberečtí nasbírali stejně bodů jako druhé České Budějovice a Český volejbalový svaz poněkud utajeně stanovil nová kriteria ohledně celkového umístění. "Zjistili jsme to až po středeční výhře v tie-breaku v Benátkách, po níž jsme si mysleli, že na prvenství nedosáhneme.

Ale svaz stanovil nová měřítka. Tím prvním je samozřejmě počet bodů, ale druhým už není podíl setů, ale počet vítězství v základní části a ten máme vyšší než Budějovice, takže jsme mohli slavit," konstatoval Pavel Šimoníček, ředitel VK Dukla.

Důležitý duel na palubovce třetí Příbrami zvládli volejbalisté Liberce naprosto suverénně a ani v jednom setu nepovolili domácím překonat hranici dvaceti uhraných bodů. "Taková výhra se cení. Bylo to z naší strany úplně zasloužené a jasné vítězství bez ztráty setu. Předvedli jsme koncentrovaný výkon hlavně na servisu a v obraně na síti i v poli. Příbram jsme vlastně v celém průběhu vůbec k ničemu nepustili," pochvaloval si Michal Nekola, trenér Dukly.

"Liberec byl jednoznačně lepší hlavně disciplínou a co se týče servisu, tak jsme měli problém s přihrávkou a nedokázali jsme se prosadit," uznal Petr Brom, kouč Příbrami." Svěřenci trenéra Nekoly prohráli v celé základní části pouze dvakrát, a to v Brně a v Českých Budějovicích.

"Bylo tam v sezoně několik výher v tie-breaku, ale podstatné je, že jsme i tyto vypjaté zápasy zvládli, za což je pro nás velkou odměnou vítězství v základní části," tvrdil Nekola.

Ve čtvrtfinále narazí Liberečtí na nedaleké Benátky nad Jizerou, v jejímž týmu se to jen hemží bývalými volejbalisty Dukly. "Bude to pravé derby," těší se Šimoníček. "Triumf v základní části je pro nás velký úspěch, ale jsme pořád jen v půlce naší cesty. Teď začíná úplně jiná soutěž. Všechny dosavadní výsledky se mažou," upozorňuje Michal Nekola.

"Vloni jsme také mohli být první, ale nepochopitelně jsme selhali v posledním domácím zápase s Brnem, proto mě moc těší, že letos jsme to dokázali. Příjemné je to, že jsme dokázali zvládat i těžké situace, kdy se nám třeba herně až tak nedařilo. Hráli jsme strašně moc zápasů, v evropském Challenge Cupu jsme došli až do semifinále, vyhráli jsme Český pohár, a to je pozitivní. Věřím, že tohle nám pomůže v tom, abychom postoupili až do finále extraligy," přeje si Michal Nekola.