thumb

Liberečtí volejbalisté jsou druzí, ale blíž k triumfu v základní části (idnes.cz)

11. 3. 2013

V aktuální tabulce jsou sice před závěrečným dějstvím druzí o dva body za Českými Budějovicemi, ale mají středeční zápas v Benátkách k dobru. V sobotu je pak čeká těžký duel na palubovce třetí Příbrami.

"Je jasné, že pokud chceme vyhrát základní část, tak už musíme všechno posbírat za tři body. Soustředíme se na to, v Benátkách nesmíme nic podcenit, v Příbrami to bude těžší, ale uděláme maximum pro zisk šesti bodů, abychom do play-off šli z prvního místa. To je důležité," tvrdí Michal Nekola, trenér Dukly.

Liberečtí se v první sadě přetahovali s Moravany o každý bod do stavu 14:13, ale pak drtivě odskočili a hladce vyhráli. Druhý set už byl vyrovnaný až do konce. V napínavé koncovce domácí promarnili tři setboly, naopak Ostravští svůj třetí proměnili a vrátili se do zápasu.

Jenže jejich naděje Liberečtí rázně utnuli a po soustředěném výkonu dovolili chvílemi bezradným hostům v následujících dvou sadách už pouze 12 a 19 bodů.

"Jsem rád , že jsme s Ostravou neztratili žádný bod, ale ten prohraný druhý set mě mrzí, protože jsme ho prohospodařili vlastní nedůsledností, ale pak už jsme měli vývoj zase pod kontrolou. Ten zápas byl ale jasně na tři nula," konstatoval Nekola. "Proti Ostravě jsme velice slušně útočili, tedy kromě druhého setu, kdy jsme měli třikrát čtyřikrát balon na jednoblok, ale nesložili jsme ho. Celkově jsme ale byli hlavně lepší na útoku, a to rozhodlo."

Kouč hostí Šmejkal naopak často nechápavě kroutil hlavou nad ztracenými míči: "Volejbal je hra chyb a vzhledem k tomu, že jsme udělali strašnou spoustu těch nevynucených, tak jsme nemohli vyhrát," zlobil se Zdeněk Šmejkal.

Tahounem vítězů byl smečař Správka, jenž se do Liberce vloni v létě vrátil po dlouhých letech právě z Ostravy.

"Ostrava dost omladila a z toho pramenilo hrozně chyb. Její hráči nám v důležitých momentech sami pomohli, když hodně míčů vyhodili nebo se namazali do bloků," popsal liberecký Aleš Správka. "Po zbytečně ztraceném druhém setu, kde jsme předvedli i několik nedorozumění, jsme se zkoncentrovali na servisu a celkově byl velký rozdíl v náš prospěch v blocích a uhraných míčích na zisk bodu po našem servisu. Priorita byla uhrát tři body, takže jsme spokojení."