thumb

Volejbalisté Liberce první semifinále Vyzývacího poháru prohráli (idnes.cz)

28. 2. 2013

"Celý zápas jsme měli velký problém prosadit se proti vysoké obraně. Byla to ale velice dobrá zkušenost a v domácím prostředí zkusíme zabojovat. A získat aspoň set," řekl trenér Michal Nekola.

Jeho svěřencům po poměrně vyrovnaném začátku vůbec nevyšla druhá polovina úvodního setu, kdy Piacenza jasně dominovala a vyhrála 25:14. V náporu chvíli pokračovala i po změně stran, jenže pak se Liberec chytil, vybudoval si až šestibodový náskok, ale koncovku prohrál 24:26.

"Zpočátku jsme se spíš rozkoukávali. Oni na nás nastoupili, ale ve druhém setu jsme dali dvě esa, povedlo se nám šest sedm bloků a oni zkazili dost servisů. Hráli jsme velice dobře, vedli jsme ještě 23:18, ale pak už nedokázali otočit," popsal Nekola pro ČTK.

Ve třetím dějství už třetí tým italské ligy nepustil českého vicemistra ani jednou do vedení a potvrdil, že je největším favoritem Challenge Cupu. Liberec sice dal pět es oproti třem Piacenzy, jenže svou druhou zbraní blokem se neprosadil. Italové si v této herní činnosti připsali 19 bodů, Dukla měla bodových bloků jen osm.

"To není špatné, ale celkově měli obranu vynikající. Třetí set už dohráli v pohodě, my jsme sice donutili Papiho střídat, ale ukázali, že mají vyrovnanou lavičku," dodal Nekola.

Nejlepším mužem zápasu byl italský reprezentační univerzál Fei s 16 body, diagonální hráč Liberce Hadrava nasbíral o čtyři méně včetně čtyř es. V domácí odvetě už by kouč Nekola měl mít k dispozici i prvního nahrávače Řezníčka, kterého trápí potíže s kolenem a až v závěru střídal mladšího nástupce Demara.