thumb

Volejbalisté Příbrami historický úspěch ve finále s Libercem nepozlatili (idnes.cz)

20. 2. 2013

Všechno tu přitom mělo hrát do not Příbrami. Byla odpočatější, motivovaná na zisk první klubové trofeje, libereckému soupeři navíc kvůli bolavým kolenům chyběl první nahrávač Pavel Řezníček. Jenže na palubovce bylo vše jinak.

Liberec vyhrál hladce 3:0, ani v jednom ze setů nedošlo na dramatickou koncovku. Dukla získala Český pohár už posedmé, v tomto směru nemá konkurenci. "Pro nás je už jen účast ve finále největším úspěchem v historii klubu," řekl příbramský kouč Petr Brom. "Takže se ziskem stříbrných medailí můžeme být spokojení."

Dvoudenní Final Four v Mladé Boleslavi svedlo do boje nejlepší čtyři extraligové kluby, z pondělních semifinálových bitev vypadly týmy Ostravy a Českých Budějovic. Úterní finále pak bylo dominantní libereckou jízdou. "Neměli jsme šanci. Nedokázali jsme si přihrát, nevěděli jsme si rady se skákaným podáním soupeře," litoval Brom.

Tak třeba na začátku druhé sady. Na servis se postavil liberecký Hadrava s hned z toho byly dva přímé body v řadě. "Musíme víc k sobě, musíme ho z toho podání dostat pryč," nabádal hlasitě kouč Brom. Ovšem příjem jeho hráčů se stejně nezlepšil.

Jakmile se Liberec propracoval k prvnímu setbolu, proměnil ho opět přímým bodem ze servisu. Dokáže se Příbram zvednout alespoň ve třetím setu a zdramatizuje finále? Slušně zaplněná hala si to přála, jenže nebyla vyslyšena. "Čekal jsem lepší výkon," přiznal Brom.

Snad jen při snížení na 13:15 svitla malá naděje, že Středočeši ještě povstanou ze dna. Brom okamžitě hecoval: "Solíme to, hrajeme, jak jsme si říkali." Jenže tři další míče v řadě uhrál Liberec a z příbramské strany už to pak byla odevzdaná rezignace. Soupeř proměnil hned první mečbol, blokem proti smeči Sládečka. Pro Příbram to bylo nesladké finále.