thumb

Liberec slavil suverénní výhru, Maccabi však chyběl první nahrávač (idnes.cz)

6. 2. 2013

Jestliže chtěli Liberečtí rozvrátit soupeři přihrávku, tak se to povedlo hned prvnímu hráči na podání - americkému smečaři Burrowovi. Po jeho sérii Dukla odskočila na 4:0 a v exhibičním duchu odehrála celý první set. Jen ze servisu získala sedm přímých bodů. Celkově v zápase nasázela soupeři 12 es, navíc přidala 15 bodů z bloků (oproti čtyřem soupeře).

"Byli jsme excelentní na servisu, dostali jsme je pod obrovský tlak a z toho plynula naše výborná obrana," pochvaloval si trenér Michal Nekola. Maccabi přijelo bez prvního nahrávače a bylo jasné, že spoléhá na domácí odvetu. Lídr české extraligy k ní však pojede v psychické výhodě.

Ve druhé sadě se skóre dlouho přelévalo, až ve střední pasáži Dukla opět zabrala a odskočila na 16:12. Neustále byla lepší než izraelský soupeř, i když si občas neodpustila chybu v útoku a už nebyla tak dominantní. Hráči z Tel Avivu však nevzdorovali dlouho a druhý set nakonec prohráli rozdílem osmi bodů.

Třetí dějství začalo opět libereckým náporem a bodový náskok domácí už jen zvyšovali. Maccabi nepřesvědčilo o svých kvalitách, nicméně pokud odvetu i následný zlatý set doma vyhraje, Liberci dnešní výsledek podle pohárových pravidel nebude nic platný.

"Přijeli bez prvního nahrávače, měli jsme to usnadněné, ale jsem rád, že jsme koncentrovaně odehráli všechny tři sety," hodnotil kouč Nekola. "V odvetě už nastoupí jejich nahrávač, takže to bude úplně jiná hra. Pro nás bude prostředí neznámé, ale pokud předvedeme takovou hru na servisu a v obraně, budeme úspěšní a postoupíme do semifinále," dodal Nekola pro Českou televizi.

Lepší z tohoto dvojzápasu narazí v semifinále buď na Piacenzu, nebo na Minsk.