thumb

Liberečtí volejbalisté šetřili opory, přesto nedali nováčkovi šanci (idnes.cz)

28. 1. 2013

"Tentokrát jsme doma splnili povinnost a získali tři body. Je potěšitelné, že jsme dali příležitost hráčům, kteří zatím tolik nenastupovali, a mužstvo bez větších problémů zvládlo roli favorita," podotkl Michal Nekola, trenér Liberce.

"Čeká nás náročný nahuštěný program v lize, domácím i evropském poháru, někteří kluci si proto potřebují trochu orazit a další zase nabrat herní rytmus a zkušenosti. K tomu tento zápas posloužil výborně."

Na lavičce zůstaly tradiční opory základní sestavy nahrávač Řezníček, blokař Staněk a smečař Hýský, místo nich hráli Démar, Kaminski a Správka. A na liberu se pravidelně střídali jednička Kopáček se Steffanem. Přesto Liberečtí spustili od prvních míčů na ustrašeného soka uragán, během chvíle vedli 7:0 a první set vyhráli o 12 bodů.

Ve druhé sadě sice začali Moravané vzdorovat, vypracovali si až pětibodový náskok, vedli ještě 21:17, ale pak Dukla opět nabrala tempo a set vyhrála 25:22. Třetí dějství se podobalo prvnímu a domácí mohli oslavit snadný triumf.

"Půlku druhého setu jsme Starému Městu darovali sami vlastními chybami, ale jinak jsme měli celý zápas pod kontrolou," uvedl Nekola. Poprvé odehrál celý zápas kanadský blokař Kaminski, který posílil Duklu před necelými třemi týdny.

"Už se aklimatizoval a na tréninku fungoval velmi dobře. Jsem moc rád, že přišel, protože do těžkého závěru sezony máme bez zraněného Beera zase tři vyrovnané blokaře," řekl Michal Nekola na adresu 205 cm vysokého reprezentanta Kanady, který uhrál proti Starému Městu 10 vítězných míčů v obraně i v útoku a také nebezpečně podával.