thumb

Liberec vyprovodil Srby 3:0. Bylo to trápení neviňátek, prohlásil kapitán Staněk (via-volley.cz)

18. 1. 2013

Byl to zápas jednoho mužstva. Volejbalisté Liberce před svými fanoušky dominovali a v jednotlivých setech povolili soupeři maximálně 18 bodů. „Hlavní roli hrálo naše podání a následný blok, ani jsme nemuseli tolik útočit,“ shrnul Staněk. Trenér Michal Nekola ani neměl důvod točit sestavou. Na jedno taktické střídání poslal do hry kanadského blokaře Adama Josepha Kaminského. Nový muž v dresu Liberce okamžitě po svém příchodu na hřiště bodoval.

Srbský soupeř se pod Ještědem představil s velice mladými hráči, kteří měli proti domácím mírnou výškovou převahu. Nedostatek zkušeností z mezinárodních zápasů byl v utkání hodně znát a „ocenil“ ho i trenér Vojvodiny Nikola Salatič, který svým svěřencům spílal přímo na palubovce ještě dobrou čtvrt hodinu po utkání.

Parádně rozjetou cestu do čtvrtfinále budou chtít hráči Liberce dotáhnout v úterý 22. ledna v odvetě na hřišti soupeře. „Počítám, že u nich to bude jiné, známe srbské hráče třeba na příkladu Miljkoviče, oni se dokážou zbláznit a budou cítit šanci do úplného konce,“ upozornil kapitán Staněk. Liberecký tým cestuje do Nového Sadu v neděli na noc autobusem, čeká ho cesta dlouhá 920 kilometrů.

VYZÝVACÍ POHÁR – OSMIFINÁLE (16. ledna 2013):
Dukla Liberec – Vojvodina Novi Sad 3:0 (18, 18, 16)
Čas: 74 minut. Rozhodčí: Weinberger (Švýc.), Król (Pol.). Diváci: 810.
Základní sestava Liberce: Staněk, Řezníček, Burrow, Zajíček, Hadrava, Hýský, libero Kopáček. Trenér Michal Nekola.