thumb

Liberecké volejbalisty čeká v Bulharsku armádní derby s CSKA Sofia (IDNES.CZ)

4. 12. 2012

Domácí letos naskočili do vyššího Poháru CEV, ale vypadli s italskou Latinou a spadli tak do Challenge Cupu. "Bulharský mančaft je složený z vysokých kluků, ale převážně hodně mladých, takže by mohli dělat chyby. Oba zápasy s Latinou máme nahrané, takže jeho hru detailně prostudujeme a věřím, že se kvalitně připravíme," tvrdil Michal Nekola, trenér Dukly.

"Myslím, že to není úplně nehratelný soupeř. Samozřejmě historie armádního klubu CSKA Sofia je velká, ale stejně tak i naše." Zatímco Liberečtí si v sobotu vítězstvím nad Českými Budějovicemi upevnili v extralize první místo, CSKA má v nejvyšší soutěži bilanci čtyři výhry a čtyři porážky.

"I to svědčí o tom, že soupeř není asi úplně v pohodě. Pokud budeme hrát stejně odvážně a na hranici rizika jako od půlky druhého setu proti Budějovicím, nejsme bez šance na úspěch. Škoda, že nám dál chybí blokař Beer i smečař Správka," uvedl Nekola.

Zkušenosti s bulharským volejbalem má ze svého působení ve Francii kapitán a blokař liberecké Dukly Lubomír Staněk: "Co si pamatuju, tak Bulhaři jsou takové typy, že když se dobře vyspí, tak dokážou umlátit jakýkoliv tým, ale když se nedaří, tak sklopí hlavy. Dobré je, že odvetu a případný zlatý tie-break hrajeme doma," popsal Staněk.

Středeční utkání v Sofii budou rozhodovat Řek Mylonakis a Turek Firincioglu.