thumb

Volejbalisté Liberce otočili zápas s mistrem a drží první příčku (idnes.cz)

3. 12. 2012

České Budějovice jsou třetí s šestibodovým odstupem za Libercem, s kterým na jaře bojovaly o titul ve finále play-off.

Jihočeši v sedmém kole prohráli už potřetí, předtím nestačili ani na Příbram a ČZU Praha. Druhý celek tabulky Příbram čeká dohrávka proti nováčkovi ze Starého Města v pondělí.

Dukla prohrála s Jihostrojem poměrně hladce první set a probudila se až v polovině druhého dějství, kdy zejména díky Hadravovi smazala protivníkův velký náskok. Jenže hosté udrželi nervy na uzdě, v dramatické koncovce odvrátili i jeden liberecký setbol a sadu posléze ukončilo Sobotkovo eso na 30:28.

Liberecký vzestup to ale nezabrzdilo. Třetí set Dukla vyhrála, ve čtvrtém jí pak rozhodující náskok vynesly nekompromisní bloky a záludné plachtící servisy Hýského.

Tie-break začal sérií zkažených podání, Liberci pak přiblížily prémiový bod Hadravovy drtivé servisy. Čtyřbodovou ztrátu už Jihočeši nedohnali, při třetím mečbolu poslal Mach míč do sítě.

"Sice jsme do zápasu vstoupili dost ustrašeně, ale už na konci druhého setu se hra začala vyrovnávat. Na konci nám přálo víc štěstí," řekl na tvcom.cz liberecký nahrávač Pavel Řezníček.

Jeho českobudějovický protějšek Petr Zapletal litoval, že pohledný volejbal měl pro hosty špatný konec. "Přitom jsme zápas výborně rozjeli a byli agresivnější, ale pak se karta obrátila. Tie-break rozhodly Hadravovy servisy a bylo po zápase," povzdechl si Zapletal.